Tuesday, 16 March 2010

Rich Chocolate Pudding

What a day!

Walaupun cuti, tapi sangat2 memenatkan...
Bangun pagi tadi pun bagaikan shock, tak lena disebabkan LI (home assignment) yang SANGAT BANYAK!

Anatomy of Lower Limb! 1 chapter dalam buku Moore.. 100 lebih muka surat..

(Anda pada saat ini mungkin akan terdetik dlm hati : 'Eleh, tp sempat ag post blog...')

Sebab stresslah saya decide untuk send post ni..

Tapi Alhamdulillah, ad 2 budak rumah yang buat tajuk yang sama..Jadinya, kami bahagi 3.. kuranglah sikit beban..sorg dapatlah dlm beberapa pages.. ( 30 lebih kot!)

Ok, forget bout dat..

Hari ni juga adalah hari jadi adik usrah saya, eicha..
Hari lahir yang ke-20..


Kami satu usrah during birthday party eicha at Bosa

Adik2 usrah yang lain request buat puding...

Hmm..disebabkan dh lama teringin nak try wat pudding ni, so i decided to make rich choc pudding..
1st time buat, takut gak kalau tak menjadi, tp Alhamdulillah..sgt sedap..huhu2.. (x bermaksud nak puji diri =P)
Tak ingat ambil resepi ni dari mana, tp serius yummy!

here the recipe sbg perkongsian...

1/2 cup serbuk koko
1 cup gula
1/2 cup susu tepung
1/2 sudu teh garam (sy x letak)
4 1/2 cup air
4 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh esen vanilla
3 sudu besar butter (sy kurangkan, konon x nak berlemak sgt..hehe)
1 paket serbuk agar-agar (10-11 gram)

cara-caranya sgt senang =)

1. campur everything except butter
2. kacau smpai mendidih
3. masukkan butter, then terus kacau sampai pekat
4. masuk dalam bekas@ loyang
5. sejukkan dalam fridge
6. siap!

sebab nak lagi sedap, saya buat custard sauce sekali...marvelous!

Hmm, oklah..itu je dulu...
Nak sambung siapkan LI...hehe


.:When Heart Does the Talking:.

5 comments:

*F.Y* said...

Salam~

ya Allah, serius sedap!!!

gemukla camni!!!!!!

waaaaa~

bella, plz stop making desserts, and plz stop me from eating them
huehuehuehuehuehue

~ nur khairunnisa mohd azuhar ~ said...

patot nyer hulur kat cni ckit
haha
:P

Bella Billa said...

*F.Y* - ahahaha..orite2..dh decide dh, mmg nk stop dh wat dessert..huhu..
sy nk diet!! (pressure sbb diet x penah brtahan lame)

sya - huhu, dh trlmbat..org dh retire dr wat dessert..huhu..
bila org dh kurus, bru start 'keje' blek..=P

duha said...

assalamualaikum belle..

wat je banyak2 pudding tuh, bagi je laa kat duha..tak yah bagi kat kak ana..biar die diet sorg2..lalla~

p/s: jgn bagi sya jugak..jauh sgt..haha

SumaiyyahAbidah said...

And you make yummy treats too! As well as posting the recipes. Okay that's it. I am definitely a follower :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails