Wednesday, 7 January 2009

Sayangku Najwa...


Sudah lama saya nantikan saat ini...
Sudah lama saya harapkan detik ini...

Sayangku Najwa..

Lahirnya anak kecil ini ke dunia..membawa seribu kebahagiaan, menatang sejuta harapan..
Sudah sekian lama, rumah kami sunyi dari tangisan, gelak tawa anak kecil..
Tapi kehadirannya kini memecah kesunyian itu.. rahmat Allah yang perlu kami syukuri..

Tanggal 16 Disember 2008..
Saya sedang duduk dlm kelas, dgr lecture..
Tiba-tiba, hp vibrate...
Tanda ada pesanan sms...

Kak Liza dah bersalin.

Ringkas.Padat.Penuh makna. Sudah cukup untuk membuatkan hati ini melonjak keriangan...
Alhamdulillah..( yeye..dh jadi aunty!)

Saya dah tak jadi senang duduk..Lecture pun dah tak fokus..
Orang kanan kiri, segera saya beritahu tentang berita ini..
Excited tak terkira!!

Alhamdulillah bayi dan ibunya dalam keadaan selamat.. Pada mulanya risau juga, sebab sebelum ini baby itu didapati dalam kedudukan songsang..Alhamdulillah dapat diperbetulkan kedudukannya...

Nurnisrina Najwa bt Mohd Nazmi

Itulah nama yang diberi..
Nurnisrina nama pilihan abang dan Najwa pilihan kakak ipar, Kak Liza..
Mula-mula, marah kat abang sebab bagi nama anak dia yang pelik-pelik..jarang orang dengar..
Dalam banyak-banyak nama, kenapa laa pilih yang itu...
Tapi, katanya nurnisrina itu ada maksudnya..
Tapi, maksudnya..dia boleh pulak tak ingat..uish3..
Moga-moga nama itu membawa maksud yang baik...

Kalau dihitung-hitung, hari ni baby ini dah hampir 1 bulan menjejakkan kaki ke dunia..

Tak sabar nak balik Malaysia Februari ini!!!
Nak peluk cium Najwa!!

Najwa, tunggu ti bell balik ek!! Nanti kite main sesame..huhu

Gambar-gambar dan video Najwa dikirim sebagai ganti..
Comel sesangat..macam siapa ek? Macam mak cik dia kot..haha
Mata sepet macam bang mi..
Hidung macam kak liza..
Yang part lain tak dapat dikesan lagi..



Kepada abang mie dan kak liza yang bilah sayang, tahniah diucapkan..
Pastinya kalian berdua adalah org yang paling bahagia tatkala Najwa lahir..
Tanggungjawab bang mie dan kak liza dah bertambah..
Semoga anak itu berjaya dididik dengan baik dan menjadi anak yang solehah kelak..

Nurnisrina Najwa..
ANAK PERTAMA abang mie dan kak liza..
ANAK BUAH PERTAMA bilah, kak jiha dan naqib..
CUCU PERTAMA mama dan ayah..
CICIT PERTAMA embah lanang dan embah wedok...

Sayang Najwa~

.: When Heart Does the Talking :.

6 comments:

fArHaNa said...

salam..hihi
tahniah bella dah jadi makcik!
xsalah la ade org panggil makcik..kidding:)

dah bace jugak ur post pasal aurat, bila kita nak buat baik mesti ada cubaan kn? kite pn rase...walopn x dipanggil makcik[hehe] dialognya gini:
"knape ko ni aku tgk makin slekeh ni??"[xpasal dipanggil slekeh,slekeh ke??sedih2]
"napa pulak slekeh, orang lain kata ok je...x kata ape pn.."
"yela, dulu ko pakai tudung slempang sana la, sini la, macam tu la, macam ni la, skarang ko pin bawah mcm tu je pastu dah.jalan."
*terdiam*
sedih.niat kita disalah erti.
niat nak berubah, nak mengikut suruhanNya,
tapi dikatakan slekeh,pmalas dan sebagainya.

nway..
mmg susah nak berubah kn,
perlu kekuatan yang bukan sdikit..nak istiqamah pn payah...xpe bella..mari kita terus berusaha!
insyaAllah kalau niat kita baik Allah akan lorongkan jalan...
chaiyok2!

apepn good luck xm!insyaAllah kita jumpe lagi walopn x same grup..:D kita add link ni k

p:s/sory la pnjg bebeno,hehe,smangat pulak=p

Dr Amad said...

sejibik cm makcik dia...hik3

duha said...

bella dah tue..pasni jangan nakal2..tnjuk contoh yang baik pade baby tuh..bia die da besa jd anak solehah..n lebih baik dr mak cik die (baik aka kawan makcik die --> duha) muahahha...

p/s: bella, sejak bile plak baby tu jejak kaki kat dunie? dah boleh jalan ke? hehhe

Bella Billa said...

farhana- salam..mmg benar, klu nk buat sesuatu yg baik, pasti penuh dugaan..kita kenalah hadapi dgn hati yg tenang..
tp, kita kene tunjukkan la jugak islam itu cantik n simple..pemakaian kita pun memainkan peranan pnting..
tutup aurat tak bermakne, akan kelihatan selekeh..kene perkemaskn la..janji tutup aurat mengikut syariat yg dh ditetapkan..
yok brusaha brsama2..

dr amad- haha, sy dh kate..muke sebiijik comel mcm mak cik die kan..hahaha

duha- hmm..slalunye org yg perasan dirinye baik,xde la baik sgt pd realitinyer..haha..
yela2..moga2 najwa akn jd ank yg solehah..

Dia jejak kaki ok! time mak die timang2 die, time pki lmpin ker..uish2..
nmpknye, kite yg kawin dlu la duha, coz hal2 jge ank ni duha stil ag x dpt bygkn..hohoho..bdk kecik!

duha said...

okeyla..duha tak btau sape2 yang DUHA BAIK..hehhe..slm peluk cium utk baby.. :D

eh..sape izinkan bella kawin dlu? tak bleh..jangan langkah bendul..hahha (jgn cakap sape lahir dlu..tak aci)duha dlu..duha dlu..:p

p/s: eh..pk tanggungjawab lepas kawen..susah laa bella..jangan sebok2 nak kawen..study dlu..hehhe

miss susu said...

eh2..duha n bella..ape2 pn,jgn langkah bendul kakak sulung ni eh..hehe..4th year.lala..
bella..tahniah!!kter sme2 tnggu baby hri tu..nanti bole knalkan najwa ngn nik danish al-hakeem..hehe..lalala..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails