Wednesday, 20 October 2010

I'm Just Being Me...

I did it again!
2 post draft..saya delete..
and this is not the first time...
Banyak untuk dishare sebenarny, tapi mungkin masa tak mengizinkan..
Dibiar terbengkalai..
sampai satu masa, dah tak ingat dah ap yang patut dishare...

This time..nak atau x nak..i need to publish this post! hee...

Pejam celik, tak terasa dah 3rd year sekarang..
Antara caya dn tak caya..
insyaAllah saya akan memegang gelaran doctor..fuhh..(dalam masa 4 tahun lagi kowt..awal2 dh nk heboh =P)
Nothing to be proud of..really..
Being a doctor, not to be rich, not to be famous...
Being a doctor...
bagi saya, satu tanggungjawab...
tanggungjawab kepada manusia..
tanggungjawab membawa nama Islam..
yang paling penting, tanggungjawab as a muslim untuk mendapat keredhaanNya.

So, doakanlah saya dan teman-teman saya berjaya mendapat gelaran doktor..
Bukan dengan CGPA cikai2, tapi mantap punya result~ Aminnnn!

*********************

My birthday was on 27th September.. beberapa minggu lepas..
Why did i mentioned it?
Hee..
U don't hv to remember it..
Its just that..tarikh itu insyaAllah akan membawa makna yang besar dalam hidup saya..
Sebab apa?
Sebab I've said -  'BUBBYE KOREAN!! I LOVE YOU BUT I NEED TO LEAVE YOU! I'M GONNA MISS U BUT U'LL NEVER WILL MISS ME. SO WHAT'S THE POINT OF ME HARDLY LOVING AND LIKING YOU? IT'S JUST A WASTE OF TIME!!!'

Fuhh..puas rasenye~
Tapi ingat senang ker nak tinggal?? Huish, ini nafsu punyer penangan!
Tapi kesabaran insyaAllah bleh mengatasinya..
Just need some time...
Sekarang tiada hagi update new bout 2pm, si fulan or si fulan..movies itu dan drama ini..
Korean songs?? to be honest, this is the true challenge..
But i started to delete some songs...just nak tinggal yang favorite ones..
Tak salah rasenye kalau nak dengar kadang2..heee..
Biarlah masa menentukan...
Moga istiqamah Nabilah..insyaAllah!

*********************

We Caspelians had moved to a new house or shud we call kosan (bilik sewa)?
Apa-apalah..
Tapi much cheaper than the old one..half price kot..
Alhamdulillah..setelah almost 2 bulan, kami dah dapat biasakan diri..
Tak kisah lah walaupun nama kosan ni Wisma Restu, wherever we live.. We are the Caspel..
ahahaha..noooo!
Tak nak assabiyah~ Kami muslim seperti kamu juga =P
no matter we live, we are muslims!

*****************

Sekarang musim kawan-kawan sebaya tunang and kahwin..
Umur dah 21 la katakan..
Ramai dah mula berkira-kira nak kahwin bila, nak anak berapa..ahaha
Sampai waktu tazkirah pun, topiknya.. nikah, talak..
Hadiah birthday pun, orang bagi pasal taaruf..heee
Tak kisah la kan, ilmu tetap ilmu.. Bak kata orang, sebagai panduan masa hadapan..=)
Hopefully those yang nak berkahwin, tahu the real reason why they'r getting married..
I'm happy for you guys~

Ok la, cukup sampai sini dulu..
Susah sebenarnya nak update blog sebab belum beli broadband..
Hamek! 4 topik terus~
 
Nafasku keranaMu, cintaku untukMu.. Tetapkanlah hatiku mengharap redhaMu..

p.s. Currently reading Hlovate [Tunas]
p.s.2 Dah habis dah baca buku yang orang hadiahkan tu..heee..Alhamdulillah




.:When Heart Does the Talking:.

3 comments:

duha said...

aminn~

go CasPel :p

majulah islam~ hehe

moga bella cepat matang!

syuhadah said...

amin...
gambatte kundasai dlm menghadpi cbaran Korea..haha!!
ya..thanx to CasPel for all the reminders..love u girls till death..

p/s =cbe bgtaw skit tjuk bku tu...buat la bedah buku skit psal buku tu..ahaks...

SumaiyyahAbidah said...

Sorry... seronok pulak baca blog awak... and all the best for cabaran tinggalkan Korea! Hehe. The thing is I went through the same thing to. Penuh hard disk and laptop dengan lagu2 korea and Jepun. Memang expert bab2 tu. Nak tanya pasai group apa, sume tahu. SuJu, SNSD.

Tp tulah. Suka macam mana pun, tak ke mana. So memang buat battle melawan nafsu. Alhamdulillah hard disk dah siap bagi kat ayah lagi. Dulu sampai nak beli 2,3 hard disk Korea punya pasal. Susah nak melawan nafsu kan? Tu la ujian dunia :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails