Sunday, 20 May 2012

Najwa: The One That Makes My Day

Whenever i'm feeling down or malas tetiba nak belajar..
I would take some time to call my family members...
Nak minta semangat la kononnya...

So,
Last Friday night, decided to skype with Najwa, my cutie little niece ..
Sambil2, nak tengok adik die, Naurah yang baru lahir..

   
tu dia... (Naurah sleeping~)


"Ti Bell..."
"Kenapa ti Bell pakai spec mata?"

"Erk? Sebab minus ti Bell dari -2.00 dan jadi -3.00, dah teruk so kena la pakai spec selalu so that minus tu tak naik..."

Hehe, bohong la kalau bagi jawapan camtu kat die..

But the thing is actually..
Sometimes, u don't need to say anything...
Just by seeing the people you love would just made ur day...

Tapi boring la kot budak ni, if i skyped just because nak tengok muka dia...
So macam biasala.. we talked about her school, dah makan ke belum, sayang adik ke tak, Ti Bell cantik ke tak (erk?).. those kinda things...
And i always make silly faces so that she laughed.



I suruh die buat gaya macam-macam, and she's really into it. Hehe..so cute!


But sadly until one point, die dah bosan skype... She prefers watching tv and abandoned me alone, letting me being lonely all over again.. (i hate tv! tetibe emo...)

"Najwa, tengok cite ape tu?"
"............" (tak dilayan...sobs3)


So i decided untuk merajuk and hung up the video call.
(I dah boleh imagine actually, if Najwa sedar video i dah takde, she'll cry and ask my brother to call again..ngeh3)

Haha.. My assumption was totally right! Kring kring.. (ok tipu, that's not exactly how the skype call will ring...)

"Ti Bell, ti Bell tengah wat pe?" (Innocently asking...dah biase dah, ayat pujuk rayu die nih..dah tak termakan okeh..)
"Wawa lah, tak layan ti Bell, dok tengok tv jer.. Tgk cite ap?" (Tak termakan pujuk raju tapi ni ape cite? heh.)
"Cite antu..nak tengok tak?"

Dan die pun memusingkan laptop so that i can watch too...which i can't sebab ntah ke mana si Najwa ni arahkan..dapat tengok sipi jer..

"Nampak tak? Nampak tak?"
Sambil dibetul2kan lagi skrin laptop..

Nampak tak nampak, i pun cakap "Nampak..." Menghargai usaha die untuk ajak sesame tgk cite hantu die tuh... =)

The End.

Itu je la ceritanya..Not much significance pun. Maybe i'm the only one that thought she's just cute the way she is because she's my niece after all..=)


.:Saksikan Bahawa Aku Seorang Muslim:.

2 comments:

Farhana Yem said...

alololo

syuhadah said...

haha..cutenye..tak sabar nak dapat niece jugak..hee

p/s : kalo rasa malas belaja lagi, skype la dengan saya..ahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails