Sunday, 5 June 2011

Hilangkan Rasa Cinta Ini!

Tiap manusia Allah bagi hati dan perasaan..
Dan di dalam tiap hati itu, Allah putikkan rasa cinta..
Dalam hati, ada cinta...(eceh..macam tajuk drama lah plak =P)

Yes! Pertama2 pastinya cinta di hati saya, telah ditujukan khas dan tiada gantinya buat Dia yang Menciptakan hati.

Tapi kadang-kadang ada bisik2 halus yang cuba menanamkan cinta lain..
Cinta kepada seseorang...
Namun yang dimaksudkan...
Bukan cinta ibu ayah..
Bukan cinta sahabat handai..
So, cinta kepada siapa?



Well, i guess you guys know what i mean..
Cinta kepada si dia.. (d here is a small d, not a capital letter)

Bohong if kita cakap yang kita tak pernah ada rasa cinta tu!
Setiap orang pasti pernah selama masih normal...
Adakah salah bila cinta itu timbul?
Tak! Sebab itu menunjukkan anda NORMAL and you actually can't even stop it...

Tapi akan menjadi salah jika kita membawa cinta itu ke jalan yang tak betul..
Can't stop it doesn't mean you can't control it!

Perlukah cinta itu dihapus?
Ask yourself back then, are you ready to get married?



Begin with the end in mind.. teringat kata-kata yang selalu Ustaz Hasrizal cakap..

Meaning that, sekiranya keadaan kita sekarang tak mengizinkan lagi untuk kita berkahwin, (contoh: sedang belajar, tak cukup umur, mak ayah tak bagi etc.) it is better not to play with love.

Jadi camne nih, dah terlajak cinta...
The way out is CONTROL or much better, try to FORGET!

Because, sometimes, sebenarnya tak cinta mane pun kita kat dia..
Tapi sebab bile dah tengok ramai kawan-kawan dah ada boyfriend/girlfriend..
Then nafsu nak bercinta mula berkembang mekar dan dibaja lagi dengan cakap2 syaitan..
Jadilah cinta yang sampai tahap "He's/She's the one for me, I knew it!" (Cakap sambil mata bersinar-sinar~)

So how then, well..
I'm not sure myself =P
Therefore i've searched for it, and here's the link Ubat Bagi Yang Mabuk Cinta
Hehehe...tajuk die tak leh tahan..
Have fun reading =)

p.s. Doakan kejayaan saya dan teman-teman dalam exam final!
 Semoga diberkahi segala ilmu, dilancarkan pertuturan, diberi kuat daya hafalan, diingatkan apa yang terlupa...Amiiiinn!

p.s. 2 Doa yang kita boleh amalkan, " Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami pasangan kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang-orang yang bertaqwa." - Al-Furqan, 25:74

p.s. 3 Am i in love? Yes! In love wif Allah, The Prophet Muhammad, my parents, my family etc. =P


.:When Heart Does the Talking:.

7 comments:

duha said...

i know u love me too~

don't try to forget that!

smoga anda mendapat cintaNya dan cinta orang yang mencintaiNya :)

syuhadah said...

assalamualaikum..

cinta?huuuu..heee
pengalaman cintakan manusia dan cintakan Allah,honestly,hati lebh tenang dengan cinta Allah..happy,sad,anger,n etc semuanya Allah control..

p/s : bercinta selepas nikah jom!hee

p/s 2 : bella nak kawin if xde calon lagi,bagila taw..nanti umi duha carikan..lalala~

duha said...

hey2..apa masuk nama i n ummi i ni..

p/s:tapi kalau bella nk btau je :p

Bella Billa said...

haha..thanks but no thx =P
i hope it will be sum one yg u guys x kenal..ehehehe

duha said...

we'll see~

cnt wait..

Anonymous said...

Assalamualaikum~ nice blog...hmmm
ni nak mintak izin...sbnrnye dh letak dh...huhuhu baru terpikir...ni nak gune phrase "love is more easily demonstrated than defined" bole??? harap di izin kan...huhu~ syukran~

Bella Billa said...

anonymous- did i ever mentioned that phrase?
hehehe..
sure2..bleh je.. =))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails