Friday, 6 March 2009

Mama, maafkan Bilah!

Sejak pulang dari cuti hari itu..
Semakin sibuk jadinya..
Org kate klu dh masuk system, dh senang la ckit..
Tp bertambah2 sibuk adalah..
Makin banyak benda kena belajar sendiri sebab lecture satu jam je sminggu n time tutorial, kadang2 bukan faham sangat pun..

Hmm..
Ikhlaskan hati untuk beribadah semata2 kerana Allah.. Itulah yang sering diingatkan oleh abang2 dan akak2 senior..
Betul3..
Lagipun, seorang muslim yang sedang berjuang di atas bumi Allah tak boleh ada masa lapang kerana masa lapang akan memakan diri..itu nasihat kak Salmah..(bkn nama sebenar, pki name glamor..hehe)

Dalam sibuk2 dengan kelasnya, dengan program2 yang dijalankannye, dgn bnyk perkara2 lennye...
Sampai terlupa hari jadi mama tersayang pada 2 Mac 2009 lepas...
Huargh!!!
First time termiss nk wish kat mama~
Sori sesangat mama.. Bilah terlupa!

Itupun kalau ayah x ingatkan, mesti sampai akhir bln Mac ni pun, belum tentu teringat nak wish..
Teruknye Nabilah!!
Ape nak jadi ni...

Nasib baik sesangat ada skype dgn ayah petang semalam (5/3/09)...
Thanks Ayah..

Saya percaya, seorang ibu itu tak mengharapkan apa-apapun dari anaknya kecuali kasih sayang dan kejayaan anaknya...
Pada hari lahirnya, seorang ibu itu tak mengharapkan apa-apa kecuali perhatian dari anaknya biarpun hanya secebis...

Cepat2 saya mesej mama dgn kata2 cinta..hehe..x lupa diselitkan maaf pd awlnye sbb lmbt wish..
( Haa..kpd yg ad trngiang2 kt kepale- nape x kol jer??- time ni stil ofis hour, mama x abis keje ag..so x leh ganggu lar..)

Kesilapan ini takkan ku ulang lagi!
Mama, I LOVE YOU!

U r da person dat I luv da most..
I knw you've been thru so much things..
Thru happiness and sadness..
Thru easiness and hardness..
Though u never reveal the sadness of yours...
Don't think that I don't know..
I know because I'm your child..I know u..
Though u never show the hardness of yours..
Don't think that I didn't noticed it..
I do notice because I'm your child..I understand u..
If there is anything that I can do to kill your sadness and hardness..
I will!I will!
Cause the only thing I wanna see on your face is ur smile..

.:When Heart Does the Talking:.

3 comments:

duha said...

kasih ibu tiada tandingnya..kasih ayah tiada tepian..(haha..btul ke? ske ati je men cakap an..tapi phm2 laa kan mskud die)

erm..pasni wat laa alarm kat hp ke..hehe..bia ingat :D mmg kdg2 sibuk sgt boleh lupe..tapi usehe laa moge pasni tak lupe da :D

pasal kesibukan tu, kte kne pndai manage mase..duha sndr pn mase kdg2 klang kabut..tapi kne pakse diri spy displin la..jgn wat kje last minit spy tak susa kalau tetibe ade kje lain..hehhe..peringatan utk diri sndr gak..

p/s: i love my ummi too :)
eh,besday ayah duha march..hehhe..iA tak lupe :D

Bella Billa said...

duha- ye, btul2.. slen tu, tido pown kene la kurgkan..coz klu tdo bnyk, kurg la mse brjaga..n yg pnting jage mkn..x leh asyik mkn je..coz klu mkn trlalu bnyk, org kate effect brain memory..hmm..x pown, bleh smpi ckp sorg2...
(kpd yg mkn bnyk jgn trse..hoho)

dr.radzi said...

ckp sorang2????

erk,terlupa plak nk bg salam menyampuk kat page org. hehe,assalamualaikum....

kepada yang terasa : jgn ckp sorang2...lalala~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails