Monday, 13 July 2009

I was tagged!

Saya tak paham npe org suke tag2 bende nih..
sebenonye sy sgtlah mls nk bace pnjelasan die..step2 yg nk kene wat sume..sbb pnjg bebeno..
tp disebbkn amanah..org dh tag sy n sy kene tag org..jd here it is~

Peraturan nak jawab tag ini ialah:

1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" utk diletakkn di blog anda.


2. Link dan ceritakan kembali siapa yg mmberikn award ini kepada anda.

Org itu adalah Farah Lee aka Farah Liyana.. Kami kenal waktu kt unpad ni lah.. first kenal2 kn diri sume time orientasi MASIH..x stu group pun..tp mcmne ntah leh terkenal lak..hehe.. Allah telah mentakdirkan kita untuk berjumpe pd waktu itu..huhu..Sy dok Bale 2, Farah dok Bale 3..tp slalu je sy nmpk Farah kt Bale 2..npe ek? hoho.. Yg saya tau, kami share minat yg same iaitu movie and anime..lala..xnk komen lebih2..sy syg kmo, Ana! ( cmne sy dpt nickname die ni..rahsia kami berdua..lalala)

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).



Hmm..
  1. Nama saya Nabilah Mohamed

  2. Keluarga saya dan teman2 yg rapat dengan saya sejak kecik panggil saya Bilah

  3. Kawan saya kat sekolah menengah, matrikulasi dan unpad panggil saya Bella

  4. Hanya dua orang je kawan saya yang panggil saya Ila

  5. Dulu saya nak nama saya jadi Zaiton..Sebab saya suka Sudin, Sudin suka Zaiton dan sebab Zaiton cantik.. ( waktu kecik2 trpengaruh dgn cite P. Ramlee =P)

  6. Email saya dulu anneila.. anne sbb nme sy start dgn huruf N dan ila hujung nama saya.. Tapi tukar sbb ad satu hari tu, saya search anneila.. kebanyakkan adalah dari India..huhu

  7. Then tukar ke annabella.. Anna kire N la..dan Bella pnggilan kawan-kawan..melekat la smpi sekarang pakai emel tu..

  8. Ape ag nak cakap? Owh..Najwa, anak buah saya panggil saya Ti Bell

  9. Hmm.. Adik2 sedara saya dulu panggil saya Bilah je tanpa kak di depan..saya suka je.. trase jiwa muda..lalala..tapi dorg kene marah dengan mak2 dorang.. Sekarang dorg panggil Kak Bilah..

  10. Dalam banyak2 nama ni, saya paling suka orang panggil saya Nabilah yang membawa maksud, yang cerdas@ cerdik..x tau la sejauh mne kebenarannya.. Tapi Bella still boleh accept sebab bermaksud cantik..ahaks!

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

Hohoho...
Mangsa2 yang saya nak tag adalah:

1. nur khairunnisa (mc sya)

2. duha

3. cekodokpisang

4. farhana yem

5. hawa

6. jijol


5. Jgn lupe melawat blog mereka dan tinggalkn komen yang menyatakan:

''anda tlh di tag - sila layari blog saya utk mendapatkn award anda''

Yeah...dh abish!

p.s. hmm..yg first di tag (by duha, hawa n wado) ari tuh pn lum wat agi..urk??!!

.:When Heart Does the Talking:.

4 comments:

*F.Y* said...

salam~
bella..mung x buat pun rule no.5 tu walaupun ambo mmg dh layari blog mung pun...haaaaha.

xmo buat slagi bella x setelkn yg tu... heeee! ;)

Bella Billa said...

salam..

huhu..malasla nk wat~ hehe
habis xm sy wat..hoho

3rdmarch said...

nama y no.6 2 sape ek?

dia hensem ek?

bole x nak kenal ngan dia?

kui3~

Bella Billa said...

3rdmarch- euu!! tolongla.. no.6 tu bajet ensem je~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails